Sikolyka, a mi nagyravágyó minikutyánk

Miután Sissi kutyánk modellkarrierje rövid úton hamvába holt, kénytelen más karrier után nézni. A szépségén kívül egy másik erőssége az, hogy dobhártyarepesztően tud sikítani örömében. Mióta Sissi velünk van, a dobhártyánk – ha ez lehetséges egyáltalán – a kétszeresére vastagodott, nagy igyekezetében, hogy alkalmazkodjon a megnövekedett terheléshez. Nem értem, hogy hogyan lehet ez, de úgy tűnik, minél kisebb egy kutya, annál fülsüketítőbb a hangja. Sissi pedig magas szinten műveli a dobhártyaszaggatást. Szokott ugatni is és azt is magas fejhangon teszi, de az valahogy mégis sokkal kevésbé dobhártyagyilkos, mint amikor örömködve sikoltozik, ahogy meglát minket. Ez különösen reggel problémás, amikor az ember igyekszik csendesen kiosonni, anélkül, hogy a másik felébredne, hogy kiengedje a bandát. A kiosonás megoldható volt addig, amíg Sissi nem csatlakozott a csapathoz. Mostanában ugyanis amint valamelyikünk felkel, ő olyan boldog farokcsóválásba és sikítozásba kezd, hogy végre kezdődik a nap, lesz simogatás, reggeli és egy kis ölbevétel, meg simogatás és ölbevétel, meg fincsifalat, meg simogatás és hasvakarás, hogy az alvó inkább vágyik a jó öreg, sokkolva ébresztő pléh csörgőórák hangjára, mint erre a hanghatásra. 

Sissi ugyanezt produkálja akkor is, amikor hazajövünk és addig nem hajlandó kimenni a kertbe, amíg mindekettőnket nem üdvözölt, illetve amíg mindkettőnk dobhártyáját meg nem repesztette.  

Arra gondolt, hogy ezzel a kiemelkedő teljesítménnyel felléphetne valahol. Kinézte magának az interneten az egyik legnevesebb tehetségkutatót, de sajnos kutya lévén nem fogadták el a jelentkezését. Most úgy gondolja, hogy keres magának egy cirkuszt vagy valamilyen varieté műsort, ahol befogadnák a produkciót. Az egyetlen kérdés csak az, hogy képes-e és ha igen, milyen vastag üveget képes hanggal megrepeszteni? Már egy hete próbálkozik az egyik üvegpoharunkkal, de szerencsére csak olyan van itthon, ami elég vastag. Egyelőre még nem sikerült a produkció, de azt már megbeszéltük, hogy ha sikerülne megrepeszteni az üveget, arra figyeljen, hogy ne lépjen bele a szilánkokba, hanem jelezze nekünk, hogy takarítani kell – ha lehet a sikolyt mellőzve. Amint sikerül az üvegrepesztés, azonnal jelzem! Addig drukkoljatok Sissinek a legújabb világszámához és gondoljatok ránk és a meggyötört dobhártyánkra!