Ősz az Egyesült Államokban

Van, aki szereti az őszt, van, aki az ősz után nem sokkal beköszöntő tél miatt már kissé mogorván tekint rá. Annak ellenére, hogy ez az évszak sokak számára az elmúlás kezdetét jelenti, senki sem tagadhatja le, hogy a természet ősszel is gyönyörű. 

Magyarországon és azt hiszem, általában Európában is, jobban hozzá vagyunk szokva a sárgába forduló levelekhez, mint a vörös és a narancs ezerféle árnyalatához, ezért is volt nekem akkora élmény, amikor évekkel ezelőtt először jártam ősszel az Egyesült Államokban. 

Akkor láttam meg először az olvasmányaimból ismert “vörös földet”, amiről például Scarlett O’Hara apja beszélt az Elfújta a szélben. Tényleg vörös volt. Nem kicsit, nem barnásvörös, hanem vörös. Mindig elcsodálkozom, hogy milyen sokszínű a természet, és hiába vagyok tisztában ezzel a ténnyel, így is folyton meglepődöm és hatalmas lelkesedéssel tölt el, amikor valami újat, különlegeset láthatok, tapasztalhatok testközelből.  

Az őszt is fantasztikus volt látni az Egyesült Államokban. Ilyenkor a fák, európai szemmel nézve, egészen különleges színekben pompáznak. Hatalmas völgyeket, dombokat borít be az élénk sárgás-vörös lombozat. Csodálatos látvány. Ez a színpompás szőnyeg kicsit hasonlít a mindent elborító cseresznyevirágzáshoz Japánban. Ott még nem jártam ugyan, de remélem, egyszer majd lesz alkalmam azt is élőben megnézni!

Összegyűjtöttem néhány gyönyörű képet arról, hogy milyen is az ősz az USA-ban, hátha azok is megszeretik ezt az évszakot, akik eddig nem voltak oda érte. :)

Képek forrása: pixabay