Olvasósarok - ötletek könyvmolyoknak

Nem titok, hogy nemcsak írni, de olvasni is szenvedélyesen szeretek. Számomra minden könyvnek személyisége, egyedi energiája van és ahogy rájuk nézek, mintha mindegyik valamilyen misztikus tudást, tapasztalatot rejtene. Tudom, hogy furán hangzik, de egy könyvtár számomra valóban szent hely. Millió ember végtelen tudása, világnézete, energiája, jó vagy rossz tapasztalata örződik benne. Ez pedig hihetetlenül értékes. Mindenkinek másféle könyvek tetszenek, mindenkinek másféle tapasztalatokra, tudásra van szüksége és mindenki más-más könyveket tart otthon a házi könyvtárában is. A világ ettől lesz színes, érdekes és ettől olyan bensőséges dolog valakit beengedni a saját könyvtárunkba. 

A szerencséseknek akár több ezer kötetet felölelő könyvtára is lehet egy padlótól plafonig bepolcozott elegáns szobában, a kevésbé szerencsések beérik a nappaliban, hálóban, dolgozószobában polcokra sorakoztatott könyvekkel. 

Olvasósarok azonban minden könyvmolynak jár! Nem kell más csak egy kényelmes fotel, egy meleg fényű, olvasásra alkalmas lámpa és egy asztalka, ahová le lehet tenni a gőzölgő teát. 

A tökéletes olvasósarok kialakításához gyűjtöttem néhány inspiráló példát. Nyugodtan lopjatok innen ötleteket, alakítsátok ki a saját kis menedéketeket, ahol zavartalanul elolvashatjátok első regényemet A Játékmestert! :)

Képek forrása: pinterest