Merész egyszerűség fekete-fehérben

Van, amikor az ember nem akar sokféle színben pompázó, formákban gazdag műalkotásokat betenni az otthonába, mert úgy érzi, az már túlzottan sok lenne. Ilyenkor érdemes körülnézni az egyszerű fekete-fehér festmények, fotók, grafikák között. Ha még nagyobb egyszerűséget szeretnénk, választhatunk mintákkal nem túlzsúfolt, egyszerű geometriai mintákat vagy szimpla színátmenetes képeket. Ha a szoba elbír több mintát, a fekete-fehér palettánál maradva, akár erőteljes mintákkal rendelkező képek is szóba jöhetnek. 

Ne féljünk attól, hogy elkótyavetyéljük az értékes falfelületeket egy egyszerű alkotás kihelyezésével, fekete-fehér képekkel is izgalmas, különleges dekorációt alkothatunk! A jól megválasztott egyszerű geometrikus, absztrakt vagy színátmenetes képek nyugalmat és mégis személyiséget, merészséget hoznak a helyiségekbe. 

Ha attól tartunk, hogy az ilyen típusú képeket csak modern vagy minimál enteriőrökbe tudjuk beilleszteni, gondoljuk át a dolgot még egyszer! Összegyűjtöttem néhány példát arra, hogy mennyiféle stílusú enteriőrbe illenek az ilyen képek, köztük számos stukkós, klasszikus térrel. Ami pedig a színpalettát illeti, ne gondoljuk azt, hogy a fekete-fehéret csak monokróm bútorokkal vagy az oly gyakran használt pirossal lehet esztétikusan összeházasítani, hiszen annyiféle lehetőségünk van. Kísérletezzünk!