Hogyan töltsük fel az életenergia tartalékainkat?

Ha már volt szó arról, hogy miként működnek az energiavámpírok, nézzük most meg azt is, hogyan hozhatjuk helyre a károkat egy ilyen találkozás után!

A legfontosabb a tudatosság. Legyünk tisztában vele, hogy az életenergiánkra is figyelnünk kell, pontosan úgy ahogy arra, hogy rendszeresen együnk és megfelelő mennyiségű folyadékot vegyünk magunkhoz. Amikor a lelkünk lemerül, sokszor úgy érezhetjük, hogy muszáj valami töményet, édeset ennünk, este a buliban sok alkoholt innunk vagy betömnünk egy egész zacskó chips-et. Csakhogy ha ezeket tesszük az pont olyan, mintha ennénk amikor szomjasak vagyunk és vizet innánk, amikor korog a gyomrunk. Nem elégítjük ki vele a valódi szükségletünket. 

Ezért, ha legközelebb érthetetlen evési vagy alkohol ivási kényszer tör ránk, annak ellenére, hogy a gyomrunk tele van vagy már megittunk két pohár bort, először próbájuk meg “megetetni” a lelkünket. Vagyis próbáljunk meg életenergiát magunkhoz venni. Nagy eséllyel el fog múlni a felesleges étel és alkohol utáni vágy.

Az energiatartalékaink feltöltésére sokféle módszer van, felsorolok itt egy párat, próbáljátok ki őket és nézzétek meg melyik válik be a leginkább! Mindenki mást és mást szeret.

Hogyan töltsük fel az életenergia tartalékainkat? 1
  1. Csend. Az egyik leghatékonyabb módszer. Csak legyünk csendben pár órát. Ha lehet, akkor tegyük le a sok okoseszközt is. Ne szóljunk egy szót se! A csend hihetetlenül feltölt. Az elején lehet, hogy magányosnak érezzük magunkat vagy nyugtalanok leszünk, de ne adjuk fel! A lelkünk egyszer csak megérzi az ízét és még az is lehet, hogy heti rendszerességgel beiktatunk majd egy “csendnapot”.
  2. Természet. Sétálhatunk parkban, erdőben, futhatunk, kertészkedhetünk, vitorlázhatunk, síelhetünk vagy csinálhatunk bármi mást, csak legyünk kint a szabadban. Ez a másik nagyon hatékony módja az energiatartalékok feltöltésének. 
  3. A “keleti dolgok”. A csikung, jóga, Thai-chi, meditáció mind mind nagyon jól működnek. Elég már heti egy-két alkalom is ahhoz, hogy sokkal kiegyensúlyozottabbnak és életvidámabbnak érezzük magunkat a mindennapokban. 
  4. Sport. Legyen ez bármilyen sport, ha élvezzük és nem csak a versenyszellem nevében vagy a fogyás reményében kínozzuk magunkat, akkor hatékonyan segít feltöltődni. 
  5. Hobbik. Bármilyen olyan hobbi, tevékenység, amibe teljesen belefeledkezünk segít abban, hogy feltöltődjünk életenergiával. A flow élményt elérve az egész lelkünk táncra perdül és már biztosan nem fog hatalmas mennyiségű dobostortára fájni a fogunk. Ha erről bővebbet szeretnétek megtudni, akkor ajánlom Csíkszentmihályi Mihály Flow című könyvét. 

Ami engem illet, én a csendet, a természetet és a meditációt kedvelem a legjobban a fenti módszerek közül. Bár az elsőre ennyi kutya mellett kevés az esély. Vicces, amikor úgy próbálom őket terelgetni, hogy szavak nélkül mutogatok. Nem mondhatnám, hogy nagyon komolyan vesznek. 

A legtöbben nem figyelnek arra, hogy kellően feltöltve tartsák a testüket, lelküket életenergiával, pedig mindenkinek a kezében van a saját feltöltődésének kulcsa. Nem is kellenek hozzá nehezen beszerezhető vagy drága eszközök. Ha csak napi tíz-tizenöt percet szánna mindenki mondjuk arra, hogy csendben marad és befelé figyel, szerintem jelentősen kevesebb energiavámpírral találkoznánk és a világ sokkal kellemesebb hely lenne.