Faragjunk vagy ne faragjunk? Ez itt a kérdés!

Egyre több helyen látok vidám tök dekorációt. Igen, tudom, hogy ez egy amerikai dolog és sokan azt kérdezik minek nekünk, de én mégis szeretem. Szeretem, mert vicces és feldobja a házakat, megmosolyogtatja a járókelőket és szerintem ezért az apró örömért megéri dekorálni a bejáratokat és a helyiségeket. Az ősz egy nagyon szép évszak – kivéve, amikor metsző, hideg szél fúj és vizszintesen esik az arcunkba az eső. A természetnek ezerféle arca és színe van ilyenkor és megérnek a tökök is. Kisebbek, nagyobbak, zöldek, narancsok, sárgák, feketék. Pufók, faragásra csábító, vicces formákkal. 

Van, aki szeret tököt faragni, sőt vannak, akik minden évben magasabbra és magasabbra teszik maguknak a lécet. Szörnyek, vicces fejek, tájképek kerülnek ki a kezeik közül. 

Íme, néhány mestermű, amelyek ötletet adhatnak azoknak, akik rászánják magukat a faragásra:

Akik viszont nem szeretnek faragni, azoknak is számos lehetőségük van. Dekorálhatják a tököket festéssel, konfettiragasztással, decupage technikával, szalagokkal, őszi termésekkel, levelekkel. Csoportokba rendezhetik őket, akár vázát, gyetyatartót is készíthetnek belőlük. A lehetőségeknek csak a képzelet szab határt.

Lássunk néhány klassz ötletet olyan faragási antitalentumoknak, mint amilyen én vagyok!

Képek forrása: pinterest