Barbapapa halála és feltámadása

Pár napja kivonultam a zöldségeskertbe kezemben a reggeli teámmal. Kíváncsi voltam, hogy hogy állnak a paradicsomok és a padlizsán. Ahogy járkáltam a korántsem gazmentes tövek között, megláttam Barbapapát. Világossárgás-zölden bújkált a hatalmas, terebélyes élénkzöld töklevelek alatt. Rejtőzködési képességét még egy kaméleon is megirigyelte volna! Szerencsétlenségére azonban aznap reggel valahogy éberebb voltam, mint általában és kiszúrtam.

Tök hever a földön
Tök a földön a töknövény levelei alatt

Gondolom már éppen reménykedett benne, hogy szerencséje lesz, amikor elmentem megnézni a paradicsomokat, de sajnos visszatértem. Megragadtam Barbapapa kövér testét és csavarintottam egyet rajta. Barbapapa tehetlenül szakadt le a vastag szárról és túszként jött velem a teraszra a már leszedett paradicsomok mellé. Ott kénytelen volt modelltállnifeküdni, míg büszkén körbefotóztam őt és a paradicsomokat is. Ekkor még nem sejtette, hogy három-négy óra és a fazékban végzi. Pontosabban inkább egy jó mély serpenyőben, amiben az olasz tésztákhoz készítem a mártást.

Tök az asztalon, mellette koktélparadicsomok
Hosszú tök az asztalon, mellette koktélparadicsomok
Hosszú tök az asztalon, koktélparadicsomok előtérben
Tök és paradicsomok

Mit mondjak, nem volt egyszerű a küzdelmem Barbapapával. Derekasan helytállt az életéért vívott harcban. Nem adta a bőrét, még a legélesebb kés is majdnem kicsorbult, de végül győztem. Barbapapa felkockázva feküdt a vágódeszkán a paradicsom, a hagyma, a zsálya és az oregánó mellett. A hozzávalók sisteregve zuhantak a forró serpenyőbe és a sóval, borssal, pesztóval gyorsan isteni tésztaszósszá főttek. Barbapapa lelke a konyha sarkából figyelte ahogy parmezánnal és pirított napraforgómaggal a tetején feltálaltam az ételt. Térültem-fordultam és azt vettem észre, hogy a tészta tetejére került az a petrezselyemdarab, amit korábban pont erre a célra készítettem ki a konyhapultra. Biztos vagyok benne, hogy Barbapapa lelke libbentette oda jóváhagyása jeléül, hogy tudjam, ilyen ízletes finomságért megérte feláldoznia az életét. :)

Elkészült tökös, paradicsomos, tésztás, sajtos étel
Elkészült tökös, paradicsomos, tésztás, sajtos étel a tányéron