Amy portrét rajzoltatott magáról

Amy kutyánkat, az 55 kilós szeretetbombát, 2013-ban fogadtuk örökbe a Német Dog Fajtamentés segítségével. A történetéről ide kattintva olvashattok bővebben. 

Amikor hozzánk került egy félénk, visszahúzódó kutya volt, aki imádta, de sosem követelte a simit, a fincsi falatokat vagy a kényelmes fekhelyet. Mindent elfogadott, amit kapott, de nem ugatott vagy szteppelt türelmetlenül, amikor készítettük elő a reggelijét vagy a vacsoráját és nem tagadta meg a “Menj a helyedre!” parancsot, amikor elindultunk otthonról, abban a reményben, hogy ajtónyitáskor ki tud slisszolni mellettünk és jöhet velünk. 

Az elmúlt években azonban a helyzet gyökeresen megváltozott! 

Amy már nem hagyja, hogy a kicsik – minden kutyánk kisebb nála – elfoglalják a helyét. Ezt úgy oldja meg, hogy ha valaki lefekszik a helyére, ő egészen egyszerűen melléfekszik, még ha le is lóg az ágyról, és addig-addig helyezkedik a hatalmas testével, amíg végül kiszorítja a betolakodót. 

Míg az ágyfoglalókkal szemben a “lassú víz partot mos” stratégiát alkalmazza, addig induláskor az “Amy, a villám” stratégiára szavaz. Ha látja, hogy öltözködünk, eszébe sincs bejönni a kertből. Ha mégis kénytelen egy határozott, “Amy gyere be!” parancs miatt, akkor őrt áll az ajtóban és amint kinyitjuk, ő már újra kint van és várakozóan néz a kifejező barna szemeivel. Van, amikor sikerrel is jár és jöhet velünk. :)

Emellett gátlástalan türelmetlenséggel ugat, amikor meghallja, hogy készül a vacsora és már nem hagyja, hogy a kicsik beleegyenek a kajájába. Sosem harap vagy kap oda, de félelmetes, gyomorból jövő morgása egy szempillantás alatt a helyére teszi a szemtelenkedőt.

Szóval Amy hatalmas utat tett meg azóta, hogy megtört, meggyötört kutyaként a Fajtamentés a szárnyai alá vette, majd hozzánk került. Még mindig tisztelettudó, szófogadó kutya, aki a lakásban nagyon óvatosan mozog, de már határozottan kifejezi, hogy mit szeretne. Szerencsére, ha érzi a hangunkból, hogy nincs apelláta, akkor beletörődik abba, amit szeretnénk, bár azoknak a gyönyörű, meleg barna szemeinek igencsak nehezünkre esik ellenállni. :)

Amy maga is szerette volna látni, mennyit változott a külseje és a kisugárzása az elmúlt években, ezért készíttetett velem egy portét magáról. Az első kép akkor készült, amikor Amy 2013-ban a Német Dog Fajtamentéshez került. Remélem, ti is látjátok a különbséget! :)

Amy 2013-ban, amikor a Német Dog Fajtamentéshez került