Álomszerű víziók színes fonalakba öltve

A horgolás a legújabb szenvedélyem. Sokáig azt hittem, hogy nagyon bonyolult, de azután vettem egy nagy levegőt, meg két klassz könyvet és nekiláttam. Ennek már úgy egy éve. Azóta elkészült két sál, egy sapka és mivel mindig is megalomán voltam, ami az ilyen projektjeimet illeti, csináltam egy 3 méter széles falvédőt és készülőben van egy másik. Persze az még nagyobb, így biztosan nem én leszek az, aki büszkén kiposztol hetente két befejezett horgolási projektet. :)

Mindig nagy érdeklődéssel figyelem, hogy miket találnak ki mások. A horgolás azért jó, mert a sokféle öltéssel nagyon kreatív mintákat lehet alkotni és a szivárványszínű fonalak tömege…hát, az pedig csak hab a tortán.

Mostanában fedeztem fel a Freeform crochetet, vagyis a “szabadformájú horgolást”. Ez kicsit furán hangzik, de a lényeg az, hogy különböző öltésekkel, különböző formájú képeket, szobrokat vagy bármi mást hoznak létre a fonalakból. Nincsen kötött “szabásminta”, mint például a sál, sapka  vagy egy kardigán esetében. Egyszerűen csak horgolnak és abból valami nagyon különleges dolog jön ki. 

Valami hasonló, mint ezek a képek:

Van, aki ezt olyan tökélyre fejleszti, hogy szó szerint műalkotásokat hoz létre így. Érdemes megnézni Gabriele Meyer horgolt szobrait és lámpáit is!

Aki csinált már hasonlót ossza meg velünk a tapasztalatait a lenti Facebook dobozra kattintva!

Forrás: Pinterest, http://www.math.wisc.edu/~meyer/airsculpt/hyperbolic2.html