Tavaszváró beltéri kertek

Nem tudom, ki hogy van vele, de én nagyon várom már a tél végét! Tudom, hogy sokan szeretik a téli tájat, a havat – bár abból az utóbbi években nem sokat láttunk – és a frissítő, hideg levegőt, de én nem tartozom közéjük. Sokat vagyunk kint a szabadban a kutyákkal és az a helyzet, hogy sem a “megolvadt a hó és gázolunk a latyakban”, sem pedig a “vízszintesen vágja az arcunkba a havat vagy az esőt a szél”, nem teszik kellemessé a sétát. Belátom, vannak igazán szép napok is, amikor a latyak végre megfagy, hét ágra süt a nap és nem kell Tacsi hasáról fél óráig törölgetnünk a felcsapódott sarat. Ilyenkor boldogan rohannak a mezőn a kutyák, mi pedig rendületlenül dobjuk el a frízbit Edinek százhatvanötödszörre is.

A szép napok ellenére mindig nagyon várom a tavaszt, a meleget, a csicsergő madarakat és a rügyező növények látványát. Meg persze a korán előbújó virágokat. 

Azoknak, akik idén egy kicsit csalni szeretnének és pár héttel előbbre akarják hozni a tavaszt, érdemes már most elindulni, hogy vegyenek néhány virághagymát és elültessék őket bent a lakásban. A kinti fagyok ellenére, a finom meleg szobában, megindulnak a növények és ha sietünk, akár már március végén örülhetünk majd néhány színes, illatozó tavaszi virágnak. 

Összeszedtem néhány ötletet, hogy mibe érdemes elültetni a hagymáinkat:

Képek forrása: Pinterest