Segítség, a csajok meztelenek lettek!

Tökkencs és Sissi minden évben átesik a szokásos nyíráson. Erre két évvel ezelőttig mindig tavasszal kerítettünk sort. Sajnos, abban az évben hirtelen bejött a hideg idő, alig két nappal azután, hogy a csajokat lenyírattuk. Sosem láttam még egyiküket sem olyan kicsire összegömbölyödni az ágyukon, amilyen kicsire akkor összekalácsolódtak. Annak ellenére, hogy Töki egy független, punk csaj, akkor hajlandó volt elviselni azt a máskor hallatlan dolgot is, hogy a kicsi hozzábújjon. Azt hiszem, mind a ketten egyformán dideregtek még a lakásban is. Túl gyors és túl drasztikus volt a változás, hiszen egyrészt a kutyakozmetikus lekapott róluk legalább három-négy centiméternyi bundát, másrészt a meleg idő hirtelen hidegre váltott. 

A két elkényezetett csaj nagyon megsértődött, de persze annyira nem, hogy néhány fincsi falat és némi plusz simi ne tudta volna kiengesztelni őket. 

Azóta mindig a nyár elején-közepén kerítünk sort az éves nyírásra, azt remélve, hogy ilyenkor már biztosan nem robban be a váratlan hideg idő.

Töki imádja, ha rövid a bundája. Ilyenkor csinosnak érzi magát és le-fel grasszál a fiúk előtt “lenge öltözékében”, már-már meztelenül. 

Sissi pedig minden évben megsértődik egy kicsit, mert úgy érzi, a fiús, rövid frizura nem áll neki olyan jól, mint a hosszú, kisoroszlános sörény. A sértődésén nincs mit csodálkozni, hiszen egy korábban modellkarrierre vágyó, hiú csajról beszélünk, nem igaz?