Jean Louis Deniot – merész eklektika, élhető eleganciával

Jean-Louis Deniot egyike napjaink lakberendezési szupersztárjainak, ha egyáltalán létezik ilyen kategória. Az Elle Decor és az Architectural Digest is a 100 legtehetségesebb, legfigyelemreméltóbb designer egyikeként tartja számon. Én is nagyon szeretem a stílusát, mert mindig egyedit és merészet alkot, de valahogy sosem hagyja el a jóízlés határait. Ez ritka kombináció, mert sokszor látni azt, még a nagynevű designereknél is, hogy ha nem is egy az egyben, de újra meg újra valahogy mégis ugyanolyan tereket terveznek vagy egy-egy tér annyira kiabál a sok feltűnő tárgytól, hogy az már bántó. Persze, tisztában vagyok vele, hogy nem könnyű projektről projektre teljesen újat alkotni, de úgy érzem, azért vannak olyanok, akiknek ez mégis fantasztikusan sikerül. Jean-Louis Deniot ilyen.

Általában eklektikus tereket alkot, sosem láttam még, hogy egy egész házon, lakáson keresztül ragaszkodott volna egy stílushoz. Az eklektikában nem egyszerű feladat megtalálni a finom egyensúlyt és főleg nem könnyű különböző, szinte szobroknak beillő lakberendezési tárgyakat bekényszeríteni egy térbe, hogy az igen határozott egyéniségük ellenére valahogy mégis “jól kijöjjenek egymással”. Nagyon szeretem látni, ahogy ez a tehetséges tervező a formákkal, mintákkal, stílusokkal és elegáns, megnyugtató színekkel játszik, mit sem törődve azzal, hogy mit tartanak mások elfogadottnak.

Mindig élvezettel nézegetem azt is, hogy milyen műalkotások kerülnek be az általa tervezett enteriőrökbe, mert különleges darabokat válogat. Legyen szó fotóról, mozaikról, szobrokról, domborművekről vagy bármi másról, az elméje és a kreativitása mindenre nyitott. Akit érdekel a lakberendezés, érdemes nyomon követni a honlapját (http://www.deniot.com), mert sok szép enteriőrt láthatunk és akár még néhány ötletet is “ellophatunk”.