Bunny Williams – Meleg otthonosság finom eleganciával

Bunny Williams a design egyik nagyasszonya az Egyesül Államokban. Miután klasszikus lakberendezési képzést kapott, 1988-ban megalapította saját design cégét, ami huszonkét év alatt az egyik legjelentősebb lakberendezési vállalattá nőtte ki magát. Mára már a belső tereken kívül kerttervezéssel is foglalkoznak és emellett megjelentek a piacon a Bunny Williams által tervezett bútorok, szőnyegek, lámpák és lakberendezési kiegészítők is. Ezeket több boltban, valamint Williams online boltjában is meg lehet vásárolni. 

Én azért szeretem az általa tervezett tereket, mert merész színeket használ, sokszor szegi meg a szimmetria és a klasszikus lakberendezés szabályait és nem egyszer rétegezi ügyesen a felületeket. Például többször láthatjuk, hogy egy-egy tükör vagy kép mögé feltesz egy dekoratív textilt, mintegy plusz keretet adva a képnek, tükörnek és mélységet az enteriőrnek.  

Amellett, hogy szinte mindig klasszikus tereket tervez, különböző korokból merítve ihletet, mégis sikerül egyensúlyba hoznia az eleganciát és a lazaságot. Az ő terein nem érződik az a feszengés, ami sok klasszikus tér sajátja, ahol elképzelni sem tudjuk, hogy lerúgjuk a cipőnket és felhúzzuk a lábunkat magunk alá, a kanapéra. Bunny Williams pontosan érzi azt a határt, ami elválasztja az élhető és a múzeumszerű tereket és szerencsére sosem lépi át. 

Ha nem modern enteriőrt szeretnénk, akkor sokat lehet tőle tanulni, mind színhasználatban, mind a klasszikus és a modern kiegészítők, bútorok keverésében. Ha sokat tanulmányozzuk a munkáit, ráérezhetünk hol van az a bizonyos határ a feszengősség és az otthonos elegancia között.

Képek forrása: bunnywilliams.com