Az antik bőröndök ellenállhatatlan vonzereje

Az utazás, a felfedezés vágya minden ember lelkében mélyen benne gyökerezik. Ismeretlen tájak, új emberek, különleges új világok felfedezésének vágyától hajtva ismert meg az emberiség  kontinenseket, idegen kultúrákat, amelyek keveredése által fejlődött, színesedett a világunk. Amikor az antikosoknál vagy az ócskapiacon felfedezünk egy öreg, kopott bőröndöt, nemcsak egy tárgyat láthatunk benne. Ha szánunk rá pár percet, megérezzük, hogy a bőröndben ott lakozik az utazások szelleme, tájak lenyomata, amelyeken járt és emberek emléke, akiket látott. Pontosan ez az az érzelmi töltet, ami miatt az antik bőröndök olyan varázslatosak. Amikor hazaviszünk egyet, nem csak egy kopott bőröndöt, hanem egész történeteket, kalandok és felfedezések emlékét viszünk be az otthonunkba, akkor is, ha az öreg poggyász, valaki más oly hűséges útitársa, megőrzi régi gazdájának titkait. Rápillantva érezzük benne a felfedezés, a kalandok energiáját és ezért szeretünk bele, amikor világjárástól, új élményektől megfosztva ott porosodik egy bolt padlóján.

Ma, a modern gurulós bőröndök korában, az öreg, utazásba belefáradt, csatos bőröndök már nyugdíjba mentek és csendesen merengenek régi kalandjaikon nappalikban, hálókban vagy előterekben, különleges ízt, nosztalgikus érzetet adva a térnek, amelybe beállították őket. 

Szerencsére az emberi kreativitás határtalan és így az öreg bőröndök ezerféle új feladatot töltenek be az otthonokban, az egyszerű tároló funkciótól kezdve egészen a házi kedvenceknek való  kényelmes fekhely biztosításáig. Jó látni, hogy régi tárgyak megtalálják a helyüket a modern időkben is, főleg ha olyan különleges életük volt, mint ezeknek a bőröndöknek!

Antik bőröndök enteriőrbe rendezve 1
Antik bőröndök enteriőrbe rendezve 2
Antik bőröndök enteriőrbe rendezve 3
Antik bőröndök enteriőrbe rendezve 4
Antik bőröndök enteriőrbe rendezve 5
Antik bőröndök enteriőrbe rendezve
Antik bőröndök enteriőrbe rendezve 7